понеделник, 2 юли 2007 г.

Светът в буркан

Изобретателят от село Хаджиево, Пазарджишко, е най-доброто доказателство, че

и ний сме дали нещо на света.

Той срази скептиците със своя вечен двигател. Перпетууммобилето, над което се блъскат хиляди световни умове в продължение на столетия, в неговия вариант е обвързано неразривно с българската народопсихология. То е във вид на туршия.

Гигов демонстрира своя вечен двигател по следния начин: в 5-литров буркан за туршия, пълен с вода, плава пластмасово шише, пълно с феромагнитен материал. То се движи непрекъснато и до края на света под въздействието на геомагнитните бури.

Емил Гигов от Хаджиево:

В приемната на НДСВ стъпил за пръв път през февруари и оттам се съгласили да го свържат с научните среди. Емил занесъл няколко страници, напечатани на компютър. След като оттогава никой не го потърсил, отново отишъл на крака при царските хора. Никой не знаел нищо за никаква теория от Хаджиево.Тогава Емо се вбесил и хвърлил две солидни доказателства във витрината на властта на площад “Джумаята” в центъра. После отишъл във Второ РПУ и признал стореното.“Нека сега се чудят двете стъкла абсолютно ли са счупени или относително”, кротко вметва непризнатият физик. Той оборва привържениците на Айнщайн с техните собствени камъни. “Да вземем например един уред - интерферометъра на Майкълсън, с който толкова се хвалят айнщанистите. Аз мога да докажа чрез него точно обратната теория”, казва Гигов и цитира учени, опозиция на относителния свят. Като Александър Милн: “Всички физични закони днес са напълно непригодни... Теорията на относителността не издържа екстраполация във вселенски мащаби”. Емил чете непрекъснато по библиотеки в Пловдив и Пазарджик, от години оборва Айнщайн и може да напише цял роман по темата, дълго време преди това е проучвал структурата на атома. В началото започнал с химия, но прекалено големите инвестиции за откриване на собствен бизнес го насочили към физиката. Иска да спечели пари, а с това да спечели и цялата наука.

Твърди, че може да докаже с факти правотата си. Включително и доста по-близък до истината модел на атома от създадената невярна представа от Ръдърфорд и останалите му следовници. В атома нямало никакви частици, приличал на капка вода с полярна структура, но бил неутрален. Ядрената реакция няма нищо общо със структурата, но програмата-минимум на Емил е проста - в МОН да вземат мерки и да не допускат в училищата да се преподават неверни уроци. Затова и той самият не кандидатства във висше училище. Не иска да учи по неверен конспект, откак е завършил пазарджишкия механотехникум. Иначе в контактите му с хора на науката срещнал и сродни души. Не е хванал бройката на ръкописите, оставени по различни бюра. Но професор от техническия университет изплагиатствал някои от хипотезите на хаджиевеца и ги сложил на свой сайт в интернет. Емил обаче е категоричен - няма никакви партийни пристрастия. И не възнамерява да прилага с баластра теорията на Нютон в бъдеще.

Самоукият физик Емил Гигов представи в Пловдив поредното си откритие, което по думите му оборва теорията на Айнщайн, че няма разлика между покой и движение.
33-годишният мъж, завършил Техникум по механотехника, е разработил устройство, с което на практика се прави разлика между двете физични състояния. Според Гигов електронният усилвател, който е построен по всички правила на електротехниката, е в синхрон в електромагнитната индукция, която също опровергава теорията на относителността.
Това устройство на практика работи по закона на Фарадей и при отворена електрическа верига се чува звук, твърди Гигов.

3 коментара:

Анонимен каза...

Много интересна статия.Браво на автора.Искам още....

fanagoria каза...

Ами радвам се, че е интересно.Разбира се, че ще има още.:)

Анонимен каза...

Браво Емиле!!!